„A fost atacată decizia grupului de lucru privind achiziția de vopsea. Cotestația este absurdă. Se bazează pe o lege abrogată acum un an de zile. Vopseaua este adusă deja la Chișinău. Noi suntem gata, dar nu putem aplica marcajul. Suntem blocați”, a declarat șeful de la Exdrupo, Adrian Boldurescu.

Potrivit lui Boldurescu, contestatarul nu are nicio experiență în domeniu. 

„Firma care a depus contestația, până la licitație a livrat doar detergenți și hârtie igienică. Noi am specificat că trebuie să aibă măcar 15% experiență în livrarea de vopsele”, a punctat acesta.

„E trist. Am căzut dintr-o extremă în alta. Noi nu putem face lucrări care costă vieți pentru că sunt contestații. Noi nu putem petrece achiziții pentru că avem contestații. Noi avem bani și nu-i putem valorifica. Nu poate oricine să depună contestații și gata 20 de zile s-a blocat tot. Cum să mergem noi la anul să convingem CMC să ne dea bani”, a declarat în context primarul interimar Ruslan Codreanu.

Acesta a mai adăugat că în astfel de condiții și utilajele de deszăpezire ce urmează a fi achiziționate de municipalitate ar putea ajunge în Capitală în luna februarie, când de ele nu va mai fi nevoie. 

„Vă rog să constituiți un grup de lucru care să examineze procesul de achiziții și să ieșim cu o informație la subiect. Acolo unde se depune contestație doar pentru a te băga în seamă trebuie să-și asumi și o reacție publică”, a mai adăugat Codreanu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!