Drumul din Vărvăreuca, r. Florești, devenit viral pe Facebook după ce ar fi fost făcut de mântuială, a fost supus unei expertize. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers să-l inspecteze din nou, după ce l-a măsurat cu degetul acum o săptămână. După o inspecție la fața locului, autoritățile afirmă că drumul e bun și e gata să fie dat în exploatare.
Lucrările de reparație a drumului din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești, au fost verificate de Laboratorul de Încercări din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD), anunță autoritățile.
„În urma expertizei, s-a constatat că acestea corespund cerințelor tehnice și drumul poate fi dat în exploatare”, se anunță într-un comunicat MEI.
A fost verificată granulozitatea amestecului de minerale, conținutul de bitum, densitatea medie, saturația cu apă, umflarea, rezistența la compresiune, rezistența la forfecare și grosimea straturilor de asfalt. „Rezultatele probelor sunt în conformitate cu parametrii stabiliți. În total, în localitatea Vărvăreuca au fost reparați 850 m de drum, costul lucrărilor fiind de circa 2 milioane de lei”, mai punctează MEI într-un comunicat.
Mai devreme, Gaburici a efectuat două vizite la fața locului, pentru a verifica calitatea lucrărilor pe acest tronson.
Amintim că pe 22 iulie pe Facebook a apărut o înregistrare video cu drumul din satul Vărvăreuca, în care se observă că asfaltul a fost turnat într-un strat subțire, iar acesta poate fi scos cu ușurință, chiar cu mâna.
Vezi și aceste știri

Pe conturile Ministerului Finanțelor s-au adunat donații în sprijinul refugiaților de 162 mil de lei. Iată cum sunt gestionați banii

Cele mai grave incendii forestiere de la începutul înregistrărilor în UE: Peste 700.000 de ha, distruse de foc

FC Zimbru, amendat cu 25.000 din cauza unui mesaj afișat de fani (FOTO)
Advertoriale

Fă cunoștință cu viitorul, descoperă noul card ultra comod

EuroCreditBank continuă să ofere soluții pentru cei care preferă economiile în valută străină. Depozite la cele mai avantajoase condiții de 3,5% anual
