Google s-a retras din China în 2010 din cauza cenzurii și a presiunilor din partea autorităților. Acum, Google a dezvoltat o versiune cenzurată a motorului său de căutare, care ar urma să fie lansată la începutul anului viitor, potrivit surselor din interiorul companiei Alphabet. 

Noul motor de căutare ar urma să blocheze serviciile occidentale care sunt în afara legii în China, spre exemplu, Facebook, Twitter și Instagram. Totodată, motorul nu va afișa rezultatele legate de subiecte „sensible”, cum ar fi Protestele din Piața Tiananmen. De asemenea, vor fi blocate sursele media internaționale cum ar fi BBC și New York Times. 

Sursele din cadrul Google susțin că produsul se va numi Dragonfly și că doar membrii conducerii de vârf a companiei cunosc detalii despre eventuala lansare a acestuia. 

Potrivit sursei citate, principala îngrijorare a Google este reacția autorităților chineze și concurența cu motoarele de căutare deja existente în China, cum ar fi Baidu

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!