Premierul a început ședința Guvernului cu anunțul că a vizitat inopinat Vama Leușeni și a descoperit mai multe nereguli.

„Pot să merg mai des la vamă, dar funcția mea constă în altceva decât să am grijă de ce se întâmplă la frontieră. Unele abateri de data trecută au fost înlăturate, dar data trecută n-am intrat la cantină. Acum am intrat și mi-am adus aminte de Uniunea Sovietică. E ca în timpurile de tristă pomină: căldură, ventilator, muște”, a comentat Filip.

Democratul a declarat că acum câteva luni a cerut responsabililor de la Leușeni „să facă totul absolut pentru confortul oamenilor”. „După verificări s-a constatat că șeful vămii și a poliției de frontieră s-au uitat la mine în ochi și au mințit. Data trecută le-am spus să verifice oamenii fără a-i scoate afară și a le scoate bagajele. Și de fapt chiar în acea zi oamenii din șase autocare pline au fost dați jos, cu tot cu bagaje, unii la ora 2 noaptea, în ploaie, cu copii mici”, s-a revoltat premierul.

El a pomenit și toaleta din vamă. „Eu nu voi mai merge pe la veceul de la vamă să văd dacă se iau bani pentru intrare. Față de mine au lipit hârtii că este fără plată. Dar eu am întrebat oamenii de alături din autocar și ei au plătit doi lei. (...) Aștept demisiile șefului vămii și șefului poliției de frontieră de la Leușeni și vreau să spun că o să mai merg la punctele de frontieră”, a conchis Filip.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!