Apple a reușit să devină prima companie care ajunge la o valoare de piață de un trilion de dolari, însă depinde unde verifici informația. Google Finance indică faptul că Apple valorează 942 de miliarde de dolari, în vreme ce Yahoo arată că valoarea companiei a depășit pragul de un trilion.

Deși Apple a vândut mai puține telefoane decât estimau analiștii (fiind și depășită de Huawei în funcție de livrări), prețurile de vânzare au depășit așteptările, susținute de iPhone X (cu preț de pornire 1.000 de dolari), cel mai vândut model al companiei în ultimele trei luni.

Profitul net al Apple a  crescut, comparativ cu perioada echilvalentă din 2017, de la 8,7 miliarde de dolari la 11,5 miliarde de dolari. Veniturile companiei au fost de 53,3 miliarde de dolari, în creștere cu 17%, susținute mai ales de veniturile din servicii, care au crescut cu peste 30%. De la începutului anului 2018, acțiunile Apple au crescut cu aproape 20%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!