La ceremonia de inaugurare a fost prezent prim-ministrul Pavel Filip dar și ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko. 

„Acest drum va consolida legatura dintre cetățenii RM și UE, va permite devierea numeroaselor vehicule grele din centrul orașului Ungheni, va permite protejarea mediului și va face călătoriile prin frumoasele ținuturi ale RM mai plăcute pentru turiști. Noul drum finanțat de UE completează alte drumuri reabilitate din grantuerile europene”, a declarat Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

„Lucrările au durat mult. A fost greu, au fost obstacole, au fost întârzieri. Poate nu este cel mai ușor drum, dar pentru noi este singurul drum (n.r. - parcursul european). Noi nu avem un drum de ocolire. Odată cu lansarea acestui drum va fi mai ușor parcursul nostru european”, a subliniat la rândul său premierul Pavel Filip.

Autoritățile susțin că noul drum de ocolire va aduce producătorii autohtoni mai aproape de piața UE și le va permite oamenilor să ajungă la destinația dorită în siguranță, îmbunătățindu-și astfel nivelul de trai.

 

> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni cu o lungime de 92 km a intrat în reconstrucție în anul 2014 din banii partenerilor europeni care au alocat circa 80 de milioane de euro prevăzuți pentru restabilirea porțiunii de drum.

Reamintim că finisarea lucrărilor de construcție a traseului a fost preconizată pentru toamna anului 2016, pe parcurs au fost înregistrate mai multe abateri și întârzieri, care au făcut ca traseul să fie inaugurat abia în luna august curent. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!