„La sfârșitul perioadei estivale, toate gheretele vor fi evacuate. Transmit mesajul încă o dată agenților economici, din timp, pentru ca să nu fie probleme pe care le-am avut anul trecut”, a spus Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a anunțat un concept unic de amplasare a unităților de comerț.

„Pentru anul viitor vom pune în sarcină elaborarea unui concept de amplasare a unităților de comerț. Am un mesaj către agenții economici: pe termen mediu nu vrem să mai vedem gherete, chioșcuri și tonete în orașul Chișinău. Va fi un concept unic care va permite amplasarea unităților comerciale pe perioada estivală pentru toate parcurile și scuarurile din municipiul Chișinău”, a mai spus Codreanu, menționând că până acest lucru se va întâmpla e important ca municipalitatea să fie previzibilă în raport cu agenții economici, cât și cu angajații din unitățile de comerț.

Totodată, potrivit funcționarului, unitățile de comerț sunt necesare în spațiile verzi și scuaruri, pentru ca cetățenii să aibă acces la băuturi răcoritoare în sezonul estival.

Anterior, Codreanu se arăta nemulțumit  de faptul că unii funcționari de la Primărie „interpretează abuziv și eronat” dispoziția „Cu privire la comerțul stradal în sezonul estival 2018 în mun. Chișinău”.

Citește și: Gheretele și alte unități comerciale, din nou în vizorul Primăriei

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!