Faptul 1 Testosteronul este substratul biologic al dorinței sexuale la bărbat. De cele mai multe ori, nivelul scăzut al acestui hormon conduce la scăderea libidoului, orgasmul devine mai slab de intensitate, iar funcția erectilă se dereglează.  

Faptul 2 Testosteronul participă la tonusul vital al bărbatului, îl face mai energic, mai concentrat, pregătit pentru „fapte mari”. Respectiv, insuficiența de testosteron este însoțită de oboseală și chiar de depresie.  

Faptul 3 Testosteronul crește tonusul și forța musculară.  

Faptul 4 Testosteronul întărește țesutul osos, scăzându-i fragilitatea și crescându-i rezistența la fracturi.  

Faptul 5 Testosteronul scade masa corporală, din contul arderii grăsimilor în regiunea abdomenului. Apropo, bărbații care planifică un program de scădere ponderală ar trebui să testeze nivelul de testosteron. E simplu. Dacă nivelul testosteronului de la început este scăzut, este foarte dificilă, sau, chiar imposibilă scăderea ponderală.

Iată câteva sfaturi pentru bărbați: 

  1. Începeți să aveți mai multă grijă de sănătatea dumneavoastră dacă doriți pentru mai mult timp să fiți „în frunte” în toate sensurile acestui cuvânt.
  2. Nu vă rușinați să vă adresați medicilor, mai ales la cei competenți.
  3. Nu acumulați problemele în interiorul dumneavoastră, discutați-le cu partenera.
  4. Nu vă pierdeți timpul pe autodiagnostic și autotratament. Publicitatea speculează pe slăbiciunile și problemele dumneavoastră.
  5. Primiți plăcere nu doar de la sex, dar și de la serviciul dumneavoastră, de la alte realizări. Astfel, testosteronul se va menține la un nivel crescut.
  6. Nu căutați modalități speciale pentru a menține nivelul testosteronului în limitele valorilor de referință. Calitatea vieții este mai presus decât rezultatele normale ale analizei.
  7. Nu folosiți preparate care conțin testosteron pentru creșterea masei musculare.
  8. Începând cu vârsta de 25 de ani, măsurați, anual, nivelul de testosteron. Asta va facilita prognozarea vârstei la care pot să apară probleme. 

 

OFERTĂ SPECIALĂ PENTRU BĂRBAȚI

Faceți testul la testosteronul liber la Alfa Diagnostica, până la 31 decembrie 2018, și veți primi o consultație GRATUITĂ a medicului androlog - Alexandru Mereuța.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.