Valeriu Streleț s-a arătat critic față de realizările actualei guvernări în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri. Într-un interviu acordat Ziarului de Gardă, acesta a recunoscut că, în momentul de față, este mai puțină birocrație în Moldova, însă persistă mai multe impedimente la nivel macro, din cauza cărora unii întreprinzători nu mai vor să activeze.

Printre acestea se numără lipsa resurselor umane, costul resurselor financiare, sistemul de drept care îi „descurajează” pe oamenii de afaceri din cauza dosarelor neîntemeiate și o infrastructură „subdezvoltată”.  

„Viteza cu care se construiesc drumurile naţionale rămâne una derizorie, infrastructura de apeduct, energie electrică, gazoduct, canalizări este subdezvoltată şi nu permite să-ţi lansezi o afacere într-un loc în care tu îl consideri potrivit”, a spus Streleț. 

Fostul premier al republicii, Valeriu Streleț, este fondatorul companiei „FPC BIOPROTECT SRL”, specializată în prestarea serviciilor producătorilor agricoli.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!