Ministerul a venit cu un comunicat și a spus că va crea un grup de lucru care va investiga auditul de utilizare eficientă a dispozitivelor utilizate în furnizarea serviciilor medicale în instituțiile vizate. 

Grupul de lucru va evalua modul de folosire al acestor utilaje, posibilele imixiuni în tehnologiile și programele de soft ale acestora și evidența contabilă. Toate datele vor fi colectate până pe 5 octombrie.

Din cadrul Grupului de lucru fac parte reprezentanți ai MSMPS, Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, IMSP Institutul de Medicină Urgentă și  alte instituții medicale, Universității Tehnice din Moldova, specialiști în bioinginerie și contabilitate, etc. 

„Ministerul regretă și condamnă cazurile de corupție și încălcări ale legislației în sistemul medical și cere managerilor instituțiilor medico-sanitare să întreprindă toate acțiunile de combatere a acestui fenomen în instituții și de a asigura respectarea tuturor actelor normative. Ministerul investește mult în tehnologiile medicale avansate, pentru ca populația să beneficieze de servicii medicale calitative și accesibile, fără să sufere cheltuieli suplimentare și depune zilnic toate eforturile pentru a menține imaginea pozitivă a sistemului medical. Dar, din păcate, astfel de cazuri reduc încrederea pacienților și pun la îndoială atât moralitatea cât și profesionalismul tuturor cadrelor medicale din sistem”, se arată într-un comunicat al ministerului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!