Grupul a mai avut o perioadă de sistare, iar activitatea sa a reînceput prin acceptarea postărilor din 27 noiembrie 2017. Atunci administratorii au comunicat că vor fi acceptate doar postările legate de administrarea antibioticelor. „În primul rând se vor accepta postările legate de diagnoza de pneumonie și apoi cele legate de administrarea antibioticelor în diferite maladii! Alte postari nu vor fi acceptate!”, scriau atunci administratorii grupului.

Acum o săptămână, pediatrul Mihai Stratulat s-a revoltat pe contul său personal de Facebook, atrăgând atenția asupra diagnozelor frecvente cu „pneumonie” a două dintre cele mai populare spitale pentru copii din Municipiul Chișinău. Drept răspuns, acum câteva zile, Ministerul Sănătății a reacționat la acuzațiile aduse spitalului, declarând că: „Nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor. Concluziile Comisiei confirmă administrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați. Antibioticele au fost și sunt administrate în conformitate cu protocoalele clinice naționale și Ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății”.

Totodată, membrii Comisiei l-au acuzat pe Mihai Stratulat că ar fi deviat de la prevederile Codului de etică și deontologie medicală atunci când a scris postarea pe Facebook.

La inițiativa Asociației „Ask a Mom” a fost creată o petiție online - Luptam pentru copiii nostri- STOP diagnozelor false! Aceasta a dunat în numai câteva zile peste 3400 de semnături, iar inițiatorii vor să organizeze și un protest în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe data de 13 august.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!