În perioada iunie - iulie 2018, în Chișinău s-au produs 675 de accidente rutiere în care au decedat 142 de persoane. Alte 826 de persoane s-au ales cu leziuni. Mai mult de o zecime dintre victime sunt minori. Patru dintre ei au decedat. Trei dintre ei aveau mai puțin de cinci ani. 


Aceste date, prezentate de către șeful adjunct al Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, pun în lumină faptul că scăderea numărului de accidente în comparație cu 2017 nu a adus cu sine reducerea accidentelor în care au de suferit minorii. Din contra, numărul acestor tragedii a crescut cu peste 20%, de la 55 la 87. 

„Da, este alarmant. E alarmant pentru că în mai multe cazuri cu implicarea minorilor, acel părinte care conducea mijlocul de transport se afla în stare de ebrietate”, a declarat pentru AGORA șeful adjunct al Poliției Chișinău.

Cele mai multe accidente s-au produs în sectorul Râșcani al Capitalei. Totodată, potrivit datelor Poliției, cele mai multe victime mortale, 13 la număr, s-au înregistrat în sectorul Botanica. 

De menționat că o bună parte a accidentelor se produce între orele 14:00 - 16:00, iar ziua de marți este cea mai periculoasă din punct de vedere statistic. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!