„Avem aici pistil de agrișe, și nu simplu: sunt albe și agrișe roșii. De asemenea agrișele sunt notele principale într-un Sauvignon Blanc. Ai știut de asta? Și dacă ne gândim la asocierea după arome, vom opta pentru un vin alb cu arome de agrișe, care s-ar asocia armonios cu niște produse care tot conțin agrișe. Pistilul de agrișe de la Criuleni și e o asociere perfectă cu Sauvignon Blanc de la Sălcuța, un vin produs în Zona cu IGP „Valul lui Traian”. Vinăria Sălcuța produce și vinuri demiseci care ar fi tot o asociere foarte bună cu aceste pistiluri, așa o combinație dulce - acrișoară”, ne mai spune profa de vin.

Nu uitați, aroma e primul indicator în asocierea corectă a vinurilor cu mâncarea sau gustările, iar combinațiile care țin cont de originea geografică sunt încurajate.

 Acest articol apare în cadrul campaniei de promovare a produselor tradiționale moldovenești cu Indicație Geografică, Denumire de Origine și Specialitate Tradițională Garantată „Autentic Moldovenesc”, lansată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), cu finanțarea Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!