„Merg acolo să-mi demonstrez nu doar nevinovăția, dar și purul adevăr. Juriștii noștri britanici au demonstrat că raportul Kroll a fost făcut la comandă de niște nemernici. Noi vom demonstra ce și cum s-a întâmplat cu adevărat”, a spus Ilna Șor la intrarea în sediul Curții de Apel Cahul.

„El apreciază vârsta noastră, are grijă de noi, iar noi îl iubim pentru bunătate, ajutor, respect față pe pensionari. Toată Moldova îl susține și va continua să-l susțină. El este om de la Dumnezeu, om pentru toți. El e cu noi, iar noi suntem cu dânsul. El este cel mai bun om din lume”, a declarat o manifestantă în fața mulțimii.

 

Oamenii au scandat lozinci precum „Cerem justiție echitabilă” sau „Ilan, noi suntem cu tine”.

Aceasta este a treia ședință în dosarul primarului de Orhei, examinat de Curtea de Apel Cahul. Prima ședință a fost amânată la cererea avocaților, iar a doua - la solicitarea procurorului.

Ilan Șor, care se află acum sub control judiciar, a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani. Pedeapsa urmează să intre în vigoare doar după o decizie definitivă pe acest caz.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!