Pentru reparația și dotarea grădiniței au fost alocați peste 3 milioane de lei, dintre care contribuția locală a fost de puțin peste 200 de mii de lei, restul banilor fiind oferiți de Guvernului României.

Clădirea a fost construită în anul 1967 și de atunci nu a beneficiat de lucrări de reparație capitale. Instituția funcționa doar cu o singură sală, cu o capacitate de maxim 25 de copii.

Datorită banilor oferiți, a fost reconstruită clădirea grădiniței, a fost montat acoperișul, s-au efectuat lucrări interioare și exterioare, s-au instalat uși și ferestre noi, s-au montat pardoseli noi, a fost instalat sistemul de încălzire, de ventilare, au fost reparate rețelele electrice de apă și canalizare, s-au efectuat lucrări de amenajare a teritoriului (s-a montat pavaj, a fost instalat terenul de joacă). Din mijloacele oferite, grădinița a fost dotată și cu mobilier.

În prezent, instituția cuprinde trei module educaționale compuse din sală de activități/odihnă, grup sanitar copii, vestiare, cabinet medical, bloc alimentar, oficiu alimente, centrală termică, spălătorie şi depozitări rufe, birou educatori și directori. Grădinița este frecventată acum de 75 de copii.

Informații despre proiect

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. Din aceste fonduri au fost renovate 845 de grădiniţe din ţara noastră (în total, 945 de subproiecte).

Instituţia selectată pentru implementarea şi gestionarea programului este Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!