Tauber mai spune că i se pare absurd că un jurnalist are dreptul să evalueze politicienii, dar un politician nu are dreptul să evalueze un jurnalist.

„Bine, nu politician, ci doar un cetățean al Republicii Moldova. Dacă un jurnalist vorbește despre un cetățean al Republicii Moldova că este „hoț”, acest jurnalist este curajos și obiectiv, iar dacă un cetățean al Republicii Moldova spune că jurnalistul își neglijează îndatoririle profesionale, acest cetățean devine o persoană supusă unei presiunii colosale”, a mai adăugat Tauber.

Primarul de la Jora de Mijloc i-a mai acuzat pe jurnaliștii de la radio Orhei că nu ar fi echidistanți și profesioniști.

„Aceștia nu sunt jurnaliști, ci provocatori profesioniști. Despre ce și li sa spus. 
Aceasta și a fost o evaluare obiectivă, a pretinșilor jurnaliști, poate chiar exprimată într-o formă mai emoționantă! Nu-mi amintesc că a existat un fel de acțiune concret agresivă din partea mea în adresa acestei jurnaliste, iar asta înseamnă că nu sa întâmplat nimic deosebit sau strașnic, cu atât mai mult că acolo erau prezenți mulți oameni”, a mai scris vicepreședinta partidului Șor. 

Postarea integrală a Marinei Tauber:

Nu știu dacă pot să îi numesc jurnaliști, pe cei care lucrează la Radio Orhei. În final, nu evaluăm jurnalistul pentru că are în posesie o legitimație sau un contract de muncă, ci prin conținutul materialelor sale. Din acest punct de vedere, la Radio Orhei, nu sunt jurnaliști. Nici un jurnalist obiectiv și echidistant, așa cum le presupune meseria, nu va spune vreodată că strada Vasile Lupu arăta mai bine până la reconstrucție decât după. Totuși, acest lucru a fost spus la Radio Orhei.
Nici un jurnalist, care respectă etica profesională, nu va participa la demonstrații, mitinguri, proteste în calitate de participant obișnuit, care va lua partea unuia sau altuia. Un jurnalist adevărat va elucida cele petrecute din ambele puncte de vedere, din ambele poziții, refuzând rolul (co)participantului în acțiunile de protest, oricine ar conduce acest protest.
Și în final: nici un jurnalist adevărat nu va fi de acord cu rolul unui provocator la comandă, al cărui scop este să pretindă că este o "victimă". Radio Orhei în acest sens este un exemplu clasic de NON-jurnalism sau ANTI-jurnalism. Jurnaliștii în ghilimele de la Radio Orhei dezinformează societatea, se află și participă activ la acțiuni de protest în loc să fie echidistanți în lucrul pe care îl fac, iar apoi pretind că sunt victime. Aceștia nu sunt jurnaliști, ci provocatori profesioniști. Despre ce și li sa spus. 
Aceasta și a fost o evaluare obiectivă, a pretinșilor jurnaliști, poate chiar exprimată într-o formă mai emoționantă! Nu-mi amintesc că a existat un fel de acțiune concret agresivă din partea mea în adresa acestei "jurnaliste", iar asta înseamnă că nu sa întâmplat nimic deosebit sau strașnic, cu atât mai mult că acolo erau prezenți mulți oameni. Dacă s-ar fi produs ceva ieșit din comun, ar fi observat toată lumea prezentă acest lucru și nu doar femeia de la Radio Orhei!
Dacă dvs., așa-numita "victimă" a agresiunii mele, îmi arătați urmele și dovezile ei, sunt gata să-mi cer scuze, dar faptul de a mătura în urma voastră sau de a acoperi telefonul cu mătura - chiar și cu o imaginație bolnavă, este imposibil să numim "agresie".
Apropo, reacția dureroasă și într-adevăr foarte agresivă, la aceste acte inofensive a dezvăluit adevărați provocatori în așa-zișii "jurnaliști" ai Radio Orhei. Va-ți dat de gol, băieți și fete! 
Ar fi mai bine să lăsați la o parte stilul de provocator și să începeți să lucrați respectând etica profesională.

Amintim că zilele trecute, în cadrul unei manifestații reprezentanții și susținătorii Partidului Șor au atacat verbal jurnaliștii postului Radio Orhei și i-au împiedicat să reflecte protestul organizat această formațiune politică. Marina Tauber, a fost surprinsă îndreptând o mătură și adresându-i-se suburban jurnalistei de la Radio Orhei.

Organizațiile de media condamnă comportamentul agresiv al acesteia și au cerut Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii să investigheze cu minuțiozitate acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au instigat participanții la manifestația din 5 august de la Orhei împotriva jurnalistei Radio Orhei, împiedicând-o să-și exercite nestingherit meseria.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!