„Cât de departe suntem de civilizație. Curaj pentru femei pentru a-și relata istoriile!”, a scris o utilizatoare.

„Viorel Prisacari chiar are un comportament urât și nedemn de un om. Aliona mi-a fost profesoară și avea o etică corectă. Îi cunosc pe ambii și susținerea mea este total către sărmanele fete”, a comentat un internaut.

Iar o tânără a menționat că, fiind studentă, profesorul și-a permis să strige la ea, iar o colegă ar fi fost bruscată. „Acest așa-zis șef de catedră a jignit de multe ori studenții, unele studente chiar au fost bruscate de dumnealui”, a spus aceasta.

„Într-o țară normală, unde funcționează justiția, mărturia a două femei ar fi fost suficientă ca să-l scoată din funcție, să-i distrugă reputația și să facă ani de pușcărie”, a menționat un utilizator.

„În Moldova 95% din populație crede că o femeie violată poartă vina pentru ce i s-a întâmplat, deoarece „se îmbracă provocator”, a comentat un alt internaut.

Iar unii au lansat un hashtag #DemisiaPrisacari:

Totuși, unii nu s-au lăsat convinși de declarațiile victimelor:

O altă utilizatoare a insistat însă că „cea mai bună armă împotriva hărțuirilor sexuale este să faci publică această hărțuire.

AGORA a scris despre cazul a doi asistenți universitari care și-au acuzat șeful de la catedră de hărțuire sexuală, iar alți angajați s-au plâns de abuz. Profesorul a negat toate acuzațiile, iar rectorul a spus că nu crede în cele relatate de subalterni, menționând că decizia o va lua Comisia de Etică, care se va întruni abia după perioada concediilor, adică la finele lunii august.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!