Guvernul rus pompează anual sute de milioane de dolari în presa de stat, pentru a încerca să influențeze modul cum gândesc locuitorii din mai multe țări ale lumii, dar mai ales Estul Europei. Moldova este printre principalele ținte ale canalelor media rusești, iar scopul este unul singur - menținerea țării noastre în sfera de influență rusească, atât din punct de vedere politic, dar și al modului cum gândesc și fac alegeri oamenii care locuiesc aici. Principalii emițători de informații false sau pe jumătate adevărate, sunt oficialii ruși, în frunte cu președintele lor - Vladimir Putin.

AGORA lansează azi o serie de reportaje în care își propune să demonteze falsurile și propaganda - mai ales cele fabricate în Federația Rusă și care ne sunt propuse spre consum. Scopul acestor reportaje este să informeze, dar mai ales să dezvolte gândirea critică a cetățenilor moldoveni, pentru a-i face mai greu influențabili atunci când consumă presa din Rusia.

În cadrul primul reportaj ne-am propus să analizăm declarațiile făcute de Vladimir Putin în cadrul unui interviu, oferit jurnalistului american Chris Wallace de la Fox News.

 

   

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!