Galaxy Note 9 are un ecran Super AMOLED de 6,4 inch, cu 1440 x 2960 pixeli rezoluție, fiind cel mai mare ecran al vreunui smartphone din seria de phablet-uri a celor de la Samsung. La baza noului dispozitiv stă chipset-ul Exynos 9810 Octa pentru Europa și majoritatea țărilor asiatice, respectiv Snapdragon 845 pentru piețe precum Statele Unite și China.

Memoria internă este de 128 GB respectiv 512 GB, în funcție de versiune. Împreună cu un card de memorie care, de asemenea, poate ajunge la 512 GB, Note 9 poate însuma o capacitate de stocare de 1 TB.

Versiunea cu 128 GB spațiu de stocare va dispune de 6 GB memorie RAM, iar cea cu 512 GB spațiu intern va oferi 8 GB memorie RAM. Unul din punctele importante subliniate de cei de la Samsung este autonomia de o zi întreagă pe care bateria de 4.000 mAh ar trebui să o ofere, dar care are și rolul de a duce greutate telefonului la 201 grame. Noul smartphone Samsung are un sistem foto format din două camere de 12 MP, cu apertură și distanță focală diferite. Una dintre camere are apertură duală f/1.5 - 2.4 și 26 mm distanță focală, în vreme ce cealaltă are o apertură f/2.4 și o distanță focală de 52 mm. Împreună, cele două camere pot realiza un zoom optic 2x.

Flagship-ul folosește un port USB-C pentru conexiunea de date și alimentare, iar din componența dispozitivului face parte, în continuare, ieșirea audio de 3,5 mm. Noul smartphone, care este și rezistent la apă, va fi livrat cu versiune 8.1 de Android și va fi disponibil în patru variante coloristice intitulate Metallic copper, Lavender purple, Ocean blue, Midnight black. În ciuda upgrade-ului minor față de versiunea de anul trecut, Samsung a crescut prețurile pentru flagship-ul Note 9.

Versiunea cu 128 GB spațiu de stocare va costa 1.050 de euro iar cea cu 512 GB va ajunge la un neverosimil preț de 1.250 de euro. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!