În urma unei vizite a secretarului de stat de la Minister, au fost constatate condiții insalubre, fapt pentru care instituția trebuia închisă înaintea producerii incidentului din noapte de 7 spre 8 august, au menționat responsabilii într-un comunicat.

 

Prin urmare, vineri va fi convocată Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți, la care urmează să participe reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă, ai Direcției de Învățământ Hâncești, precum și agentul economic care gestiona tabăra.

În cadrul acestei Comisii, vor fi analizate toate detaliile cazului, precum documentele de licitație a foilor de odihnă, contractul de locațiune, planul de activitate al taberei sau temeiurile angajării unor minori în calitate de educatori.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!