Știți de ce Sindromul Metabolic este numit cvartetul mortal? Asocierea a patru factori - exces ponderal, valori crescute ale tensiunii arteriale, glicemiei și ale colesterolului - duc la probleme serioase de sănătate. Mai mult, sindromul metabolic în mod direct influențează calitatea și durata de viață, fapt care nu trebuie subapreciat.

Dar când ar trebui să suspectăm sindromul metabolic? Faceți câțiva pași simpli. Măsurați circumferința abdomenului și tensiunea arterială. Notați valorile obținute. Mergeți la laborator și verificați nivelul de glucoză și colesterol pe nemâncate. 

Acum interpretați rezultatele obținute

Circumferința abdominală nu trebuie să depășească 80 de cm la femei și 92 de cm la bărbați;

Valorile medii ale tensiunii arteriale  sunt 120/60;

Glicemia - până la 5,5 mmol/l;

Colesterol - până la  5,2 mmol/l.

Dacă toți parametrii corespund valorilor normale - puteți sta liniștiți. În caz contrar, adresați-vă medicului dumneavoastră. 

 Propunere

Organizați-vă viața și alimentația în așa mod, încât greutatea dumneavoastră, tensiunea, glicemia și colesterolul să nu depășească valorile normale. Sigur că, pentru asta, va trebui să depuneți un anumit efort. Dar, cum a zis Marseli Prust, viața este efortul timpului.

Detalii citiți pe site-ul oficial.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.