„Secretarul general a insistat că toate părțile trebuie să vegheze permanent asupra securității civililor și a bunurilor civile în timpul operațiunilor militare. El cere o investigație indepdendentă și rapidă a acestui incident”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Guterres, Farhan Haq, referindu-se la un atac aerian în care au murit zeci de copii

De asemenea, Guterres a îndemnat părțile în conflict să ajungă la o înțelegere politică prin intermediul unui dialog, numind-l „singura modalitate de a pune capăt conflictului”. 

Peste 40 de persoane au murit și zeci de persoane au fost rănite în urma unui șir de atacuri aeriene înfăptuite de coaliția saudită în nordul Yemenului. În aceste atacuri au decedat mai mulți copii, potrivit medicilor și Comitetului Internațional al Crucii Roșii. 

La rândul său, șeful departamentului de sănătate din Sada, Abdul Ghani Nayev, a ridicat bilanțul victimelor la 43 de morți și 51 de răniți, informează Reuters.

Coaliția condusă de Arabia Saudită, care luptă alături de forțele guvernului Abdo Rabbu Mansur Hadi, au revendicat responsabilitatea pentru atacuri, dar au asigurat că obiectivul a fost echipamentul militar utilizat de rebelii houthi pentru lansarea unui misil care a impactat teritoriul Arabiei Saudite, provocând decesul unei persoane și 11 răniți. Membrii coaliției afirmă că acționează conform dreptului internațional și i-au acuzat pe rebelii houthi de utilizarea copiilor în calitate de „scuturi umane”, a relatat agenția de știri din Arabia Saudită, SPA. 

Citiți de asemenea: În Yemen a fost atacat un autobuz plin de copii. Cel puțin 43 de morți, majoritatea cu vârste sub 10 ani

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!