Primul caz a avut loc în luna martie, când suspecţii au pătruns în blocul Universităţii de Stat a Moldovei, după care prin deteriorarea terminalului de plată, au sustras bani în sumă de 8.200 de lei, ulterior pătrunzând în alte două oficii, de unde au sustras bani.

Un alt caz a fost înregistrat în luna mai, în or. Durleşti. Bănuiţii au pătruns în incinta unui magazin alimentar, prin deteriorarea uşii, după care din locul special amenajat pentru schimb valutar au sustras un safeu în care se aflau bani în diversă valută. Astfel prin acţiunile lor criminale aceştia au cauzat proprietarilor un prejudiciu în valoare totală de peste 530.000 de lei.

Potrivit datelor Poliției, bănuiţii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracţiunile. Aceştia purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea safeurilor inclusiv răngi metalice. De asemenea, schimbau plăcuțele de înmatriculare a automobilului cu care comiteau infracţiunile, pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului.

Joi, 9 august, capul grupării criminale a fost arestat pentru un termen de 30 de zile fiind cercetat penal pentru tâlharie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari, infracţiuni pentru care riscă pînă la 15 ani de închisoare. Un alt membru este arestat în Germania, iar celorlalţi 3 membri ai grupării le-au fost emise mandate de arest de alte judecătorii din republică, pentru infracţiuni analogice comise în aceeaşi perioadă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!