După ora 16:00, au apărut însă primele incidente. Au fost îmbrânceli între oameni, care ar fi încercat să intre în curtea Guvernului, și jandarmi. Forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene. Un bărbat a fost scos din mulțime cu targa, după ce i s-a făcut rău din cauza gazelor. Totodată, un bărbat care tulbura ordinea publică în zona protestului şi un altul care avea asupra sa spray-uri graffiti au fost duşi la poliţie.

La ora 17:00, traficul în Piața Victoriei a fost blocat. Jandarmii au folosit, din nou, gazele lacrimogene. Oamenii le-au cerut forțelor de ordine să renunțe la acest lucru, scandând „Jandarmeria apără hoția!”

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat pentru digi24.ro că oamenii au forțat gardurile de protecție și că jandarmii au format un nou dispozitiv „la limita trotuarului din fața Guvernului”. „Țelul nostru e să asigurăm acest echilibru și această tensiune să se descarce, dar nu într-un mod negativ, în sensul că nu ne dorim incidente, niciun fel de confruntări”, a adăugat el. „Rolul nostru e să-i protejăm pe ei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!