„În principiciu genetic vorbind Pinot Gris și Pinot Grigio sunt același soi de viță de vie, care produce struguri de o culoare ușor roz care bate în gri, de unde și denumirea, logic. Tot logic ne putem da seama că Pinot Gris face parte din marea familie de Pinot din Burgundia. Fiind originar din Franta cel mai mult se cultiva în zona Alsacia, regiunea la hotar cu Germania. De asemenea, trebuie să recunoaștem că datorită vinificatorilor italieni toată lumea acum cunoaște acest soi de struguri”, spune Anastasia Sărătură. 

Dar, este oare și vinul de Pinot Gris și Pinot Grigio același?

Despre acest subiect, profa de vin promite să vorbească în episodul următor. Până atunci te provoacă să scrii în comentarii dacă ai gustat vreodată Pinot Gris sau Pinot GRigio moldovenesc și care ți-a plăcut mai mult?

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!