Cei circa 130 de moldoveni urmau să decoleze spre Chișinău aseară aproximativ la ora 19. Pasagerii nu au ajuns însă să urce în aeronavă, pentru că zborul a fost amânat. 

„Suntem blocați în aeroportul din Londra de eri seară de la 19. AirMoldova nu răspunde nici la telefon, nici la email. Mulți pasageri au părăsit aeroportul azi dimineață. Zborul se amână la fiecare jumătate de oră de ieri seară de la 17”, a declarat pentru AGORA Irina Fedco.

Printre pasagerii blocați pe aeroport sunt și 10 copii, printre care un bebeluș de șase luni.

„Vreau să aduc la cunoștință dezamăgirea celor 126 de cetățeni,printe care copii de până la 1 an, mămici însărcinate și mulți pasageri ce aveau nevoie să ajungă urgent acasă. Avem 17 ore de când de aflăm în aerportul „Stansted” din Londra, cu compania Air Moldova, care ne-a amânat zborul de nenumărate ori, ba din cauza defecțiunilor, ba din cauza întârzierii, ba din cauza anumitor lipsuri. Ni s-a adus un avion ce nu aparține companiei Air Moldova, e unul străin, foarte vechi și deteriorat, ce are mari defecțiuni tehnice. Reprezentanții aerportului Stansted nu permit ca acest avion să decoleze, pentru că nu este bine asigurat tehnic, iar compania Air Moldova nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru securitate acestui zbor. Am adresat o mulțime de întrebări și apeluri către Air Moldova, dar nu am primit niciun răspuns, iar telefoanele acestor companii mereu indisponibile. La jumătate de noapte ne-au scos să ne luăm bagajele din avion și să ne întoarcem înapoi la poarta de check in și să așteptăm dimineața, am dormit jos, în hol, pe teracotă, iar abia astăzi dimineață am fost serviți cu mâncare. La orele 7 dimineața am fost trimiși din nou la checkin și suntem încă în sala de așteptare. Suntem triști, dezamăgiți și foarte obosiți”, a scris Georgiana Calcatinge pe Facebook. 

Pe site-ul aeroportului Chișinău apare o cursă Londra - Chișinău, operată de AirMoldova. Aterizarea aeronavei a fost estimată pentru ora 14.00, dar ulterior a fost amânată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!