*Acest material este sponsorizat

Istorii creditare: cum poți obține ce îți dorești aici și acum?

Istorii creditare: cum poți obține ce îți dorești aici și acum?

Dorințele nu coincid cu posibilitățile? Nu și în cazul lui Ruslan Munteanu. Originar din satul Botnărești, raionul Anenii Noi. Bărbatul întotdeauna știe exact ce-și dorește. E căsătorit, are trei copii și o casă moștenită de la părinți într-un loc pitoresc.

Opt ani a lucrat în Europa, timp suficient pentru a înțelege că acasă e mai bine, iar pâinea nu e atât de amară. S-a întors acasă, și-a găsit de lucru în Sângera. Salariul e ca la toți. Treptat și-au aranjat viața: au făcut reparație, s-au apucat să schimbe mobila în casă: a venit rândul dormitorului. Au hotărât să cumpere mobilă bună, calitativă, care să fie confortabilă și, cum se spune la moldoveni, pe viață. Ideea cu așteptatul și economisirea banilor a decăzut din start.

„Am locuit în Europa timp de opt ani și am observat că acolo 80% din populație trăiește în credit. Pentru ei, acest lucru este normal. Ei trăiesc aici și acum, nu așteaptă norocul la întâmplare”, a menționat Ruslan Munteanu.

Mobila care li se potrivea cel mai bine au găsit-o în showroom-ul companiei „Tandem”. Calitatea este la nivel, designul, de asemenea. Și prețul e pe potrivă.

„Ideea de a lua un credit nu m-a speriat, noi din start am înțeles că așa va fi. Noroc de consultantele de la „Tandem”. Le sunt recunoscător pentru faptul că m-au sfătuit să mă adresez la Microinvest”, a spus bărbatul.

Doar cu buletinul de identitate, creditul a fost perfectat într-o oră. Ruslan a fost plăcut surprins de viteza și profesionalismul angajaților companiei de creditare. El a declarat că, „în timpul conversației cu angajatul Microinvest, toate chestiunile au fost puse la punct, explicațiile au fost atât de clare, încât nu au mai apărut întrebări”. Acum, plătește creditul la bancă, într-o zi convenabilă, conform unui grafic de rambursare pe care tot el l-a ales.

„Noi pur și simplu ne-am așezat și am discutat. Eu le-am descris situația, iar ei mi-au propus cea mai convenabilă variantă. De exemplu, o anumită perioadă de timp eu nu voi plăti dobânda. Termenul de plată a fost stabilit maximal - trei ani, deși cred că voi achita mult mai repede. Ei mi-au explicat că această variantă e posibilă și că e foarte convenabilă. Acum, plățile lunare deloc nu mă stresează, iar datorită acestui răgaz la plata dobânzii, voi reuși să-mi duc familia la mare”, a adăugat Ruslan Munteanu.

Maxim Slav este originar din Comrat. Este de o vârstă cu Ruslan Munteanu, la fel de muncitor și un bun familist. Finalizează lucrările de reparație în casa care i-a fost lăsată de părinți. Acum, locuința este de nerecunoscut. 

„Am vrut să facem o sobă nouă, iar soția a insistat asupra unor schimbări mai radicale. Zis și făcut: acoperișul este nou, podelele, tapetele au fost schimbate. În general, a ieșit bine, este plăcut când intri în casă. Într-o lună vom finaliza”, a spus bărbatul.

Maxim Slav lucrează la o fabrică din localitate. El spune că salariul este bun, dar, pentru cheltuielile legate de reparație, ar fi trebuit să economisească prea mult timp.

„Omul are multe dorințe, vrei și să mănânci ceva gustoșel, și să cumperi ceva pentru suflet. Așa că am hotărât să luăm un credit. Sora m-a sfătuit să apelez la Microinvest, ea este clientul companiei și este foarte mulțumită de serviciile lor. Ce m-a surprins este că, spre deosebire de bănci, care cer o sumedenie de documente, ei te așteaptă doar cu buletinul de identitate. Le-am povestit cu ce mă ocup și pentru ce am nevoie de bani. În timpul discuției, Evdochia, consultantul care m-a deservit, mi-a explicat totul amănunțit: cât va trebui să plătesc lunar, cum e posibil să achit mai repede și care va fi graficul de rambursare. A doua zi m-am dus să-mi cumpăr materialele pentru reparație”, a povestit bărbatul.

Ambii clienți de mai sus au luat de la Microinvest un credit de consum pe trei ani și, de asemenea, speră să-l achite înainte de termen.

„E bine că imediat mi-au spus că acest lucru este posibil. Consultantul din start mi-a propus un grafic de rambursare care să nu afecteze prea tare bugetul familiei. Aceasta inspiră încredere, iar când avem posibilitate - plătim mai mult. Așa că, sper să reușim să achităm împrumutul mai devreme”, a mai menționat Maxim Slav.

Consultantul filialei Microinvest din Comrat, Evdochia Ceachir, a spus că, de fiecare dată, clienții sunt surprinși de faptul că angajații îi tratează cu înțelegere. În primul rând, clarifică circumstanțele și le oferă cele mai convenabile soluții.

„Dar cum altfel? La urma urmei, pentru noi este important ca persoana să poată plăti, astfel încât creditul să nu devină o povară insuportabilă. Întotdeauna mergem în întâmpinare, pornind de la situația concretă. De exemplu, noi considerăm drept sursă de venit nu doar salariul, ci și transferurile din străinătate. Chiar și pensionarii pot obține de la noi un împrumut. Perioada maximă a creditului este de trei ani, dar pentru clienții repetați poate fi și de patru. Este posibil stabilirea unui răgaz la plata dobânzii, de exemplu, în primele câteva luni, respectiv lunar va fi achitată o sumă mai mică. Acest factor este important, mai ales atunci când veniturile depind de sezon”, a explicat consultantul.

Comrat este un oraș nu prea mare și aici multe depind de sezon. Potrivit Evdochiei Ceachir, cele mai multe împrumuturi pentru reparații sunt luate de la Microinvest în timpul verii. Primăvara, de asistență financiară au nevoie fermierii: pentru semințe, achiziționarea de îngrășăminte sau utilaje. Mai aproape de toamnă, vin studenții care lucrează - iau credit pentru a-și plăti studiile. Unii vin după bani pentru odihnă, alții pentru organizarea nunții sau cumătriei. Iar cineva vrea să-și cumpere un telefon bun, un calculator, un frigider sau mobilă.

„Noi cu toții avem necesități. Am observat că oamenii tot mai frecvent renunță la perspectiva de a aduna prea mult timp bani pentru o cumpărătură. Ei au început să aprecieze confortul creditării. Nu are niciun sens tergiversarea reparației în casă sau ani în șir să aștepți posibilitatea să te căsătorești: ai luat un credit și poți obține ceea de ce ai nevoie aici și acum, nu peste câțiva ani de economisire strictă. Este simplu - până la 50 mii lei oferim doar cu buletinul de identitate, iar perfectarea creditului durează cel mult câteva ore. În plus, spre deosebire de bănci, nu percepem comision pentru oferirea împrumutului - deja este o economie. Clientul singur alege graficul de rambursare, în funcție de posibilități. Chiar și data achitării este stabilită la alegerea lui, ceea ce este important. Unii primesc salariul în primele zile ale lunii, alții - după data de 10 sau chiar mai târziu”, a mai menționat consultantul.

La Microinvest nimeni nu vă cere gaj pentru acordarea unui credit. Contează doar posibilitățile dumneavoastră de a plăti împrumutul. Cererea poate fi adresată și online. În acest caz, consultantul vă va contacta telefonic cu o decizie în doar 15 minute. Microinvest are filiale în toate orașele mari, însă plata creditului poate fi efectuată și la orice bancă, așa cum face Ruslan Munteanu, iar în curând va fi posibilă și achitarea prin intermediul terminalelor de plată.

„Cel mai important: mă simt confortabil și totul îmi convine”, a spus Ruslan Munteanu. „Iar cel mai mult m-a surprins atitudinea cu care am fost tratat: interesele mele au fost pe primul loc, pe baza lor au și fost elaborate toate condițiile. Au procedat omenește. Pentru mine acest lucru este important”, a adăugat acesta.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Rusia întrerupe aprovizionarea cu gaze a Italiei din cauza „unei probleme cu operatorul austriac”

Rusia întrerupe aprovizionarea cu gaze a Italiei din cauza „unei probleme cu operatorul austriac”

Mai multe explozii s-au produs la o bază aeriană din Crimeea (VIDEO)

Mai multe explozii s-au produs la o bază aeriană din Crimeea (VIDEO)

O coloană de mașini a fost atacată în regiunea Harkov. 24 de persoane au murit, dintre care 13 copii

O coloană de mașini a fost atacată în regiunea Harkov. 24 de persoane au murit, dintre care 13 copii

Advertoriale
„Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul”. De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor

„Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul”. De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor

Servicii de recrutare cu garanție de la DAD Human Capital

Servicii de recrutare cu garanție de la DAD Human Capital

Cauți un job în IT? Vezi care sunt primii pași pentru a deveni un specialist în domeniu

Cauți un job în IT? Vezi care sunt primii pași pentru a deveni un specialist în domeniu

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
  DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
 • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Cine aduce cei mai mulți bani în Bugetul Public Național. TOP cei mai mari contribuabili din R. Moldova
 • 2
  MoldovaGaz a primit de la Gazprom confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Livrările au fost limitate cu peste 30%
 • 3
  Consulatul rus din New York a fost vandalizat cu vopsea roșie (FOTO, VIDEO)
 • 4
  Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea de toamnă
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.