Din imaginile video surprinse de un martor, se vede că șoferița a intrat pe contrasens. Inițial, s-a opus insistențelor celorlalți călători care își așteptau rândul, menționând că are o urgență.

Într-un final, a fost însă nevoită să se retragă și să se alinieze în coloana deja formată.

Contactat de AGORA, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că, cel mai probabil, incidentul ar fi avut loc pe partea frontierei controlată de autoritățile din Ucraina. „Astfel de cazuri nu au fost înregistrate în zona controlată de Republica Moldova. Cel puțin, nu am fost sesizați. De obicei, Poliția de Frontieră intervine atunci când se formează rând. În lege nu este însă prevăzut expres cum anume trebuie trecută frontiera. Fiecare traversează frontiera în ordinea în care a trecut de barieră”, a menționat Raisa Novițchi, menționând că cetățenii sunt îndemnați să sesizeze polițiștii de frontieră în astfel de situații.

Totuși, ofițerul de presă a precizat că sunt unele excepții. „De exemplu, familiile care au copii de până la trei ani, pot trece frontiera fără rând. Excepția este valabilă și pentru corpurile diplomatice, care, în unele puncte de trecere a frontierei, au o bandă separată”, a menționat Raisa Novițchi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!