În postarea sa de pe Facebook, Andrian Candu a dat „share” la un articol în care fostul colonel SIS, Alexandru Popescu, afirmă că, prin intermediul fundației Open Dialogue, în Republica Moldova ar fi fost promovate interesele Federației Ruse. Candu a sugerat că călătoriile Maiei Sandu în Europa ar fi fost achitate de fundația menționată.

„Maia Sandu pretindea că deplăsările ei în Europa sunt achitate de o prestigioasă fundație, ignorând faptul că Open Dialogue este finanțată de controversatul oligarh de origine kazahă Mukhtar Ablyazov cu implicarea serviciilor rusești. A făcut așa cum face de obicei - profită și minte că nu știe. Maia Sandu, cum rămâne cu integritatea?”, a întrebat democratul.

La rândul ei, Maia Sandu s-a referit la modul în care Candu a ales să-i pună întrebarea de mai sus și l-a acuzat de trolling. Liderul PAS l-a invitat pe Candu la o dezbatere la televiziunea națională

„După ce și-a îndeplinit misiunea de transformare a Republicii Moldova într-o zonă offshore, Candu a revenit la activitatea de trolling. Domnule Președinte al Parlamentului, dacă aveți ceva să-mi incriminați sau să mă întrebați, haideți la o dezbatere la televiziunea națională, nu fiți laș!”, a scris liderul PAS.

De menționat că ultima dezbatere televizată dintre cei doi politicieni a avut loc la începutul lunii octombrie 2017. Maia Sandu a afirmat atunci că partidul pe care îl conduce nu va face coaliție cu PD, „nici până la alegeri, nici după”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!