Gaburici a anunțat că în proiectul PD-ist „Drumuri bune pentru Moldova” au fost deja reparate aproape 500 de km, iar următoarele 200 vor fi realizate în viitorul apropiat.

Ministrul a lăudat proiectul „fără precedent” și a promis că fiecare moldovean se va bucura de el.

„Acest proiect este un examen pentru noi toți, pentru administrația publică locală și pentru MEI. Vreau să mulțumesc pentru implicare mai multor cetățeni responsabili care au semnalat când ceva nu a fost făcut corect. Vă rog să ne implicăm cu toții ca acest proiect să fie de folos. Fiecare tronson este expertizat de administrația drumului și abia apoi dat în exploatare. Avem zeci de șantiere în lucru, e imposibil să nu se facă gafe. Am avut cazuri când nu s-a luat munca în serios, când primarii nu au coordonat munca cu antreprenorii, care habar nu aveau ce se întâmplă în satele lor și trebuiau să ne sesizeze sătenii ca noi să găsim soluții”, a vorbit Gaburici.

Șeful de la Economie a anunțat că la moment valorea lucrărilor ajunge la aproape 700 de milioane de lei.

„Știm că e important pentru toată lumea, așteptăm progrese. De asta când am analizat contractele, singurul criteriu a fost să executăm lucrările în termeni cât mai restrânși. Dacă nu era posibil, atunci reziliam contractul”, l-a completat pe Gaburici secretarul de stat Anatol Usatîi.

Așa arată acum progresul lucrărilor în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova”. Progresul pentru fiecare drum în parte poate fi verificat pe site-ul drumuribune.md.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!