Judecătoria Anenii Noi l-a declarat pe Valuță vinovat de instigarea la discriminare pe criterii de orientare sexuală și convingeri, după ce acesta a stropit-o cu agheasmă pe activista GENDERDOC-M, Angela Frolov, în februarie 2014. Instanța a decis că Valuță trebuie să-i achite lui Frolov un prejudiciu moral de 5.000 de lei.

Preotul Ghenadie Valuță, care este și președintele Asociației „Pro-Ortodoxia”, nu a spus deocamdată dacă are de gând să conteste decizia la Curtea de Apel. În schimb, acesta a afirmat că este victima unei „prigoane” și a unui „fals legalizat”. Pe pagina sa de Facebook, Valuță s-a referit în termeni duri la activista Angela Frolov.

 

 

De menționat că, în februarie 2014, Ghenadie Valuță a venit în platoul unui post de televiziune cu o crenguță de busuioc și un vas cu apă. În timpul discuțiilor cu privire la drepturile persoanelor LGBT, Ghenadie Valuță i-ar fi stropit pe invitații cu apă sfințită. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!