S-a întâmplat în timpul intonării imnului național înaintea meciului dintre echipele Nijnii Novgorod și Soci din cea de-a șaptea etapa a ligii ruse de fotbal, scrie meduza.io. În timp ce ceilalți jucători erau cu ochii îndreptați spre drapelul de stat, Fedoriv a continuat să se uite în direcția tribunelor.

În urma meciului, în care echipa fundașului a pierdut, scor 0-1, presa și microbiștii ruși l-au criticat pe jucător, reproșându-i lipsa de respect față de Rusia și simbolurile de stat. Potrivit portalului Sports.ru, pe paginile fanilor echipei de pe rețelele de socializare au apărut îndemnuri de a-l „pedepsi” pe Fedoriv, huiduindu-l sau chiar reziliind contractul semnat cu jucător. Ulterior, toate comentariile au fost șterse, iar conturile celor mai înverșunați critici ai fotbalistului au fost blocate. 

Ieri, serviciul de presă al clubului Nijnii Novgorod a comunicat că, de fapt, jucătorul nu s-a întors cu fața spre drapelul rus deorece era prea ocupat cu… rugăciunea. Într-un comentariu postat pe site-ul oficial al clubului de fotbal, Fedoriv a declarat că nu avea de gând se manifeste lipsa de respect față de ruși. Jucătorul a mai spus că este un om credincios și că se roagă înainte de fiecare meci. 

„Sunt ferm convins că sportul se află în afara politicii. Am o atitudine de respect față de steagul și imnul oricărei țări. Vă rog să nu interpretați acțiunile mele din punct de vedere politic”, a declarat fotbalistul. 

Vitalii Fedoriv a început cariera sa în echipa Dinamo Kiev. În Ucraina acesta a evoluat pentru echipele Goverla, Olimpic, Crivbass și chiar a fost convocat la echipa națională. În februarie 2018, Fedoriv a semnat un contract cu Nijnii Novgorod.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!