„Ţinând cont de faptul că [...] zilele 27 şi 31 august sunt declarate zile de sărbătoare nelucrătoare, se consideră oportun ca zilele 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă, iar zilele de sâmbătă, 8 și 29 septembrie și 20 octombrie 2018 - zile lucrătoare”, se arată în textul proiectului de hotărâre, aprobat de Guvern.

În cadrul ședinței Guvernului, Patronatele s-au opus inițiativei. Aceasta însă a fost aprobată fără discuții.

Proiectul a adunat un număr record de vizualizări și comentarii la etapa dezbaterilor publice. Mulți moldoveni s-au arătat contra inițiativei. „O propunere proastă care nu ia în calcul formatul de lucru a unor instituții și companii care pierd din productivitate în zilele de sărbătoare”, a comentat un utilizator. „Contra! Zilele de sâmbătă sunt și mai puțin productive. În general sunt prea multe zile de sărbătoare în calendarul nostru, trebuie de mai rărit”, spune un alt comentariu.

Au fost și voci în favoarea acestei decizii. „Pro! Va fi un concediu-odihnă plăcută, cu atît mai mult că de la temperaturile înalte de afară scade și productivitatea muncii”, notează un cetățean. „PRO Susțin cu ambele mîini această inițiativă, sunt sărbători, vine 1 Septembrie, oamenii au nevoie să-și pregătească copii de școală”, a fost o altă părere.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!