Din imagini se vede cum șoferul, deși încetinește în fața trecerii pietonale, decide să-și continue drumul. În acel moment, copilul începe să alerge, lovindu-se de automobil. Șoferul a frânat, iar bărbatul care însoțea minorul s-a urcat pe acoperișul mașinii, sărind pe el. Tot din imagini se observă cum copilul se ridică pe picioare după impact.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, copilul a fost transportat la Spitalul pentru copii „Valentin Ignatenco”, dar nu s-a ales cu răni grave. La volanul Skodei se afla un bărbat de 41 de ani. Pentru fapta sa, acesta riscă șase punte de penalizare și 1.500 de lei amendă.

Totodată, pentru faptul că tatăl copilul a deteriorat automobil, șoferul a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Centru. Potrivit oamenilor legii, cazul urmează a fi examinat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind evaluată suma pagubei șoferului. Din informațiile preliminare, tatăl copilului riscă să fie găsit vinovat pentru contravenția din art. 354 al Codului Contravențional - „Huliganism nu prea grav”.

Potrivit datelor furnizate de registratorul video, accidentul s-ar fi întâmplat în după-amiaza zilei de ieri, la ora 17:29. Poliția însă indică ora 18:35 drept moment al producerii accidentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!