„Comitetul Mișcării de Rezistență Națională îndeamnă cetățenii să participe în număr cât mai mare, cu rămânerea în piață, inclusiv noaptea, astfel încât a doua zi să marcăm Ziua Independenței. 27 august este sărbătoarea poporului, nu a uzurpatorului. Facem apel către toți orășenii să contribuie cu alimente și apă pentru protestatarii care vor rămâne peste noapte în PMAN. Protestul va fi pașnic. La protest se va veni cu drapelele RM, fără drapele de partid de orice culoare, fiindcă manifestația nu va dezbina populația, ci o va solidariza prin determinarea de a scoate țara din captivitate”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Iar secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a menționat că protestul din 26 august așa și nu este autorizat. „Primăria nu a făcut o claritate în ceea ce privește autorizarea evenimentului, se încearcă tergiversarea acestor aspecte tehnice, deși noi am anunțat încă din 1 iulie despre protest. Îndemnăm Primăria să se lase de toate indicațiile din partea PD și să accepte revendicările noastre legale de a accepta organizarea protestului în data de 26 august”, a spus Igor Grosu.

La protest și-au anunțat prezența mai mulți cetățeni din diasporă. Aceștia au fost îndemnați să vină cu pancarte cu denumirea țării în care s-au stabilit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!