Deși primarul se află sub control judiciar, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor în dosarul miliardului furat, instanța de la Cahul i-a permis să părăsească țara în perioada 9 - 19 august, scrie sursa. 

Primarul de la Orhei a zburat în Israel cu un avion privat și s-a cazat la un hotel folosind un nume fictiv, afirmă sursa. 

Tot în această perioadă, familia lui Shor se afla în orașul israelian Herzliya pentru a sărbători ziua de naștere a lui Mihail Semenduev, fiul soției lui Shor. La 16 august, acesta a împlinit 21 de ani. Petrecerea a avut loc în clubul Gazebbo, pe o plajă care se află la 1,5 kilometri de la hotel. 

 

Instagram: Jasmin

Avocatul lui Shor a refuzat să le spună ziariștilor de la Newsmaker dacă primarul, aflat sub control judiciar, avea permisul necesar pentru a părăsi țara. Curtea de Apel Cahul a răspuns însă la solicitarea ziariștilor, comunicând că, pe data de 8 august, instanța a emis un act prin care Ilan Shor a căpătat dreptul să părăsească țara în perioada de 9 - 19 august, „pentru a urma un tratament în Israel”. 

A doua zi, adică pe 20 august, la Cahul urma să aibă loc o nouă ședință în dosarul Shor. Ședința a fost însă amânată. Avocatul lui Shor, Denis Ulanov, a declarat pentru NW că primarul nu a putut să vină la ședința din cauza „problemelor de sănătate”. 

De menționat că, acum un an, prima instanța l-a condamnat pe Shor la șapte ani de închisoare în dosarul cu privire la „furtul miliardului” din cele trei bănci moldovenești. Omul de afaceri a fost acuzat de înșelăciuni și spălare de bani. Avocații lui Shor au atacat decizia primei instanțe la Curtea de Apel. De atunci, primarul de la Orhei se află sub control judiciar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!