Regiunile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hîncești.

Pe site-ul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a fost creat un compartiment  unde este plasată informația actualizată privind starea epidemiologică.

Amintim că, ieri, Ministerul Sănătății a emis Cod portocaliu de rujeolă la nivel național.

Totodată, au fost anunțate mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea focarului. De exemplu, medicii de familie vor trebuie să identifice copiii nevaccinați până la data de 1 septembrie. De asemenea, toți copiii vor fi monitorizați odată cu începerea noului an de studii, astfel încât să fie evitată o eventuală răspândire a focarului.

Ministrul Sănătății a atenționat că va fi lansată o campanie națională de informare privind importanța vaccinării, vor fi purtate discuții cu liderii diverselor confesiuni religioase, astfel încât toți copiii să fie vaccinați contra rujeolii. Svetlana Cebotari nu a precizat însă ce măsuri se vor întreprinde în cazul în care părinții vor refuza să-și vaccineze odraslele.

Potrivit oficialului, focarul ar fi izbucnit la o tabără din satul Morenii Noi, Ungheni.

Citește și: Cod portocaliu de rujeolă! Ce măsuri va întreprinde Ministerul Sănătății

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!