Într-o conferință de presă susținută astăzi, Valuță se declară nemulțumit de decizia instanței de judecată. Conform deciziei, acesta ar trebui să-i achite un prejudiciu moral activistei Angelei Frolov, pe care ar fi stropit-o cu agheasmă precum și să achite și cheltuielile de judecată.

„Vreau să vă spun că sunt suficiente scuzele părintelui Melinte. Eu scuze de la păcat nu-mi voi cere niciodată pentru că ar însemna să mă întorc cu spatele la sfânta evanghelie și să capitulez ca creștin și ca preot. Evanghelia ne învață se ne luptăm cu păcatul nu să ne cerem scuze de la el și de la propagatorii păcatului”, declară Valuță.

Preotul spune că va ataca decizia instanței chiar dacă se pare că nu ar avea vreo speranță. 

„Eu am să merg și la Curtea de Apel, însă speranțe mari nu am pentru că ar fi două variante: să investesc în sens corupt instanțele astea de judecată, ceea ce nu-mi permit financiar și moral  și altă ieșire ar fi să accept ceea ce este aici și vom vedea care va fi consecința”, a adăugat preotul.

Deși Valuță se declară nevinovat, el afirmă că e gata să primească totuși o pedeapsă, decât să plătească despăgubiri.

„Mai degrabă voi fi gata să merg la un lucru în folosul societății dacă va decide judecata sau să merg puțin la răcoare pentru asta decât să le dau eu bani. Nu mai văd ei bani! Dacă legile statului contravin legilor bisericii sau legilor credinței, creștinul nu trebuie să se supună acestor legi”, a declarat Genadie Valuță.

Amintim că Judecătoria Anenii Noi l-a declarat pe Valuță vinovat de instigarea la discriminare pe criterii de orientare sexuală și convingeri, după ce acesta a stropit-o cu agheasmă pe activista GENDERDOC-M, Angela Frolov, în februarie 2014. Instanța a decis că Valuță trebuie să-i achite lui Frolov un prejudiciu moral de 5.000 de lei precum și să acopere cheltuielile de judecată în valoare de 7 000 de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!