Ludmila Kozlowska răspunde la atacul lansat împotriva ei în R. Moldova: Înseamnă că eforturile de a-l pedepsi pe Plahotniuc dau roade

Ludmila Kozlowska răspunde la atacul lansat împotriva ei în R. Moldova: Înseamnă că eforturile de a-l pedepsi pe Plahotniuc dau roade

După ce PDM a reproșat, de câteva ori, opozanților Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, colaborarea cu fundația poloneză Dialog Deschis, condusă de Ludmila Kozlowska, ea sparge gheața. Într-un interviu acordat Europei Libere, Kozlowska a respins acuzațiile Varșoviei și a răspuns și criticilor lansate de PD.

„Pentru prima dată, astăzi, Plahotniuc a vorbit despre mine și mi-a pronunțat numele în mod public. Pentru mine, aceasta înseamnă că eforturile noastre de a promova impunerea de condiții din partea donatorilor pentru ajutoarele date Moldovei și de a-l pedepsi pe Plahotniuc în legătură cu violarea drepturilor omului și abuzul de putere sunt eficiente”, a spus Kozlowska pentru sursa citată.

În interviul cu Europa Liberă, Kozlovska a confirmat, pe de altă parte, că a plătit biletul de avion al liderei opoziției moldovene Maia Sandu pentru participare la o conferință la Bruxelles pe tema apărării drepturilor omului în R. Moldova.

Publicitate

Amintim că cinci deputați PD au trimis marți scrisori către mai multe instituţii de stat ale Republicii Moldova, solicitând verificări privitoare la „posibilele activităţi contra R. Moldova ale Ludmilei Kozlowska, deţinătoare de dublă cetăţenie ruso-ucraineană şi ale Fundaţiei condusă de aceasta, numită Otwarty Dialog (Dialog Deschis)”. Se întâmplă la o săptămână de la un adevărat torent de știri publicate în presa considerată apropiată PD-ului (știri publicate aici, aici, aici, aici și aici). În știrile trase ca la indigo se menționa că Kozlovska este „o lobbystă a partidelor PAS și PPDA” și că ea „a fost expulzată din UE din cauza legăturilor cu serviciile secrete rusești”.

Kozlowska dezminte că ar fi agentă rusă sau cetățeancă a Rusiei și spune că autoritățile Poloniei au expulzat-o din motive politice, anume pentru că soțul ei polonez a scris un articol împotriva guvernului conservator de la Varșovia.

„Nu sunt agentă a Rusiei”, a spus Kozlowska. „Cum poate o agentă rusă să organizeze liste de persoane în frunte cu președintele rus Vladimir Putin pentru a fi supuse sancțiunilor?! Poți fi agentă când ai lucrat ca să expui forțele ruse din Crimeea, să aperi deținuții politici din Rusia sau pe cei persecutați politic în străinătate de Rusia?”, se întreabă ea.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal