„Arome de căpșuni perfect coapte, acompaniate de note florale sunt miresmele caracteristice acestui vin. Acesta are cea mai luminoasă culoare din cele 5 vinuri DOC (celelalte sunt Lambrusco Salamino di Santa Croce, Lambrusco Grăsparossa di Castelvetra, Reggiano și Lambrusco di Modena). Iar începând cu anul 1970 îi este atribuită denumirea de origine protejată”, spune sommelierul Anastasia Sărătură.

Caracteristici: culoare roz-coral deschis, cu o spumă densă atunci când este turnat.
Buchet: fructe coapte și urme de trandafiri. Aroma de zmeură este predominantă.
Aroma: amestec echilibrat de savoare și aciditate, datorită recoltării târzii, ceea ce păstrează conținutul de zahăr.

„Fiind păstrat în lăzi pentru 1-2 săptămâni, fapt pentru care i se reduce din aciditatea tipică soiului Sorbară, dar totodată se conservează și aroma sa, oferindu-i vinului note fructate. Arome de fructe de pădure și cireșe persistă de asemenea, dar și urme de nuci, cum ar fi migdale. Per total, vinul este o inovație, cu focusarea pe extragerea aromelor, în timp ce aciditatea este redusă, ceea ce îl face unic între vinurile Sorbara”, mai punctează profa de vin.

Recomandat a fi servit cu: un aperitiv excelent și crudități delicioase cu fructe de mare, gustări, carne albă, mâncare picante și pizza. De asemenea, este ideal pentru mix de mezeluri crud zvântate, pasta (tortellini, tagliațelle, lasagna și risotto), carne (zampone și cotechino), preparate principale din tradiția emiliană.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.