„Această lucrare va fi efectuată în premieră în R. Moldova, ea urmând să fie realizată simultan de către ambii furnizori pentru a evita interferențele reciproce”, anunță într-un comunicat de presă ANRCETI.

În legătură cu trecerea companiilor Orange Moldova și Moldcell la noile planuri de frecvențe radio din banda 900 MHz în rețelele lor GSM, ANRCETI informează utilizatorii serviciilor publice de telefonie mobilă că în aceste rețele ar putea, eventual, apărea, în cele câteva ore ale nopții de vineri spre sâmbătă, deranjamente tehnice temporare.

ANRCETI notează că cedarea reciprocă și simultană a canalelor GSM din banda 900 MHz și implementarea concomitentă a noilor planuri de frecvențe în rețelele GSM ale companiilor Orange Moldova și Moldcell nu va afecta funcționarea rețelelor de comunicații mobile 3G și 4G, care utilizează resurse ale spectrului radio din benzile de frecvențe 2100 MHz și 2600 MHz.

În august curent, ANRCETI a eliberat companiilor Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom opt licenţe pentru dreptul de utilizare a frecvenţelor radio din benzile 800, 900 şi 1800 MHz în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii mobile pe un termen de 15 ani.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!