Echipele mobile formate din specialiști de profil - medici  oftalmologi, neurologi, endocrinologi și cardiologi, au examinat 536 de persoane în localitățile din raioanele Călărași și Căușeni.  De asemenea, circa 70 de copii din satele Chiperceni și Morozeni au fost consultați și au beneficiat de serviciile medicilor stomatologi din echipa mobilă. 

În cadrul campaniei, continuă și deplasarea în raioane a autospecialelor dotate cu instalații radiologice. În săptămâna curentă, 1.472 de persoane au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau de cancer la plămâni.

Începând cu 2 august curent,  locuitorii satelor au posibilitatea să-și testeze sănătatea gratuit, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului afișat pe adresa: https://msmps.gov.md/ro/content/campania-un-doctor-pentru-tine

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!