După ce a felicitat poporul cu independența țării, Șor s-a lansat în promisiuni. „Nimeni nu va face curat în țara asta în afară de noi, soarta noastră e în mâinile noastre. Noi neapărat vom lăsa țara nepoților. Vom face o nouă viață: drumuri, lucru pentru fiecare, poporul va fi la putere, o economie puternică și vom ridica colhozuri. Totul pentru economia patriei noastre”, a promis primarul.

„Refuzăm să credem că R. Moldova e un stat eșuat așa cum spun unii politicieni. Știm că doar Moldova poate fi casa noastră comună. Cu regret constatăm că în 27 de ani R, Moldova nu a avut noroc la conducători. Grupările politice care s-au perindat la putere au dus R. Moldova într-o stare ruinată, înapoiată și cu populație săracă. Politicienii nu au reușit decât să scindeze societatea și să ducă la ruinarea economică. Din cauza acțiunilor negative, RM a devenit o țară divizată”, l-a susținut pe Șor și prezentatorul, citind dintr-un text pregătit din timp.

Mai târziu, rugându-l pe Șor să rămână în scenă, prezentatorul a dat citire unui manifest „pentru un nou stat”.

„Declarăm începutul creării unui noi stat, a unei noi Moldove. Va fi o Moldovă a garanțiilor sociale, unde nu vor fi depresii sociale, unde majoritatea fondurilor vor fi investiții în oameni. Va fi o țară a școlilor și universităților unde educația superioară va fi gratuită, indiferent de statutul social. O Moldovă a oamenilor sănătoși, unde asistența medicală va fi absolut gratuită. Va fi o țară cu un mediu ideal de trai, cu o revoluție a infrastructurii. Orice om, din sat sau oraș, are dreptul de drumuri bune, iluminate. Va fi o Moldovă liberă de corupție, pentru că puterea executivă, legislativă și juridică va fi sub control popular permanent. Va fi o Moldovă liberă de droguri, pentru că pedeapsa pentru trafic de droguri se va solda cu moartea și va fi egală cu pedeapsa pentru omor. Va fi o Moldovă de unde nu va trebui să plecăm nicăieri. Va fi o Moldovă a turismului dezvoltat, va fi o țară unită”, a citit prezentatorul.

Discursul a fost întâmpinat cu urale, iar apoi mulțimea a fost invitată la concert.

Amintim că ieri Partidul Șor a chemat oamenii în PMAN, unde a împărțit alimente și a instalat grătare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!