Totuși, nu este clar dacă gardul va rămâne așa, sau va fi scos peretele alb care apare în imagini în spatele barelor. Cert e că este asemănător cu cel care a fost instalat recent în jurul clădirii Parlamentului.

 

> > > > > > > > > > > > > > > >

În această dimineață, muncitorii de la întreprinderea „Spații Verzi” curățau copacii de pe strada Maria Cebotari, în apropierea intersecției cu bulevardul Ștefan cel Mare. Potrivit lor, este vorba despre curățarea crengilor care încurcă vederea spre semafor, agață cablurile sau sunt, pur și simplu, uscate. Totuși, un copac a fost tăiat pentru că ar fi fost „prea uscat”.

FOTO. Cu cât vor repara turcii clădirea Președinției moldovenești și cum va arăta aceasta după lucrări

Amintim că lucrările de reconstrucție a clădirii Președinției  sunt efectuate de către o companie de construcții din Turcia, Agenției Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) fiind responsabilă pentru implementarea proiectului. Potrivit lui Igor Dodon, reconstrucția edificiului a fost posibilă în urma unei înțelegeri cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care ar urma să participe la inaugurarea clădirii, care va avea loc în această toamnă, a afirmat Dodon.

Potrivit reprezentanților TIKA, valoarea proiectului este de cel puțin șapte milioane de euro și reprezintă un ajutor pentru care Turcia nu cere nimic în schimb. Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că Republica Moldova nu cheltuie niciun ban din bugetul de stat pentru lucrările de reparație.

Amintim că edificiul Președinției a fost devastat în urma protestelor din 7 aprilie 2009. Pe vremea guvernării comuniștilor, Președinția nu era împrejmuită cu gard.

Vezi și: GALERIE FOTO cu șantierul de la Parlament. Gardul din jurul clădirii prinde contur

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!