„Am ieșit la un miting pașnic, pentru a susține proiectele noastre, dar, de fapt, am întâlnit acolo o grupare de sălbătăciuni care își permitea să arunce cu apă, cu sticle, în oamenii bătrâni. Înțeleg că precum sunt liderii, așa sunt susținătorii, dar nu credeam că vom ajunge la sălbăticie”, a declarat Ilan Șor.

Primarul de Orhei a spus că al doilea motiv pentru care a organizat mitingul din 26 august a fost faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase „fac presiune în fiecare zi asupra judecătorilor”.

„Înțeleg că sunteți inculți și nu știți ce înseamnă prezumția nevinovăției. Dar, cerând arestarea mea în fiecare zi, faceți presiune asupra judecătorilor. Asta nu e acceptabil după nicio normă. Știu că vreți să mă aresteze, ca să înceteze proiectele bune pe care le facem azi, fiindcă eu, în comparație de voi, mă trezesc în fiecare dimineață, merg la lucru, construiesc drumuri, instalez becuri, reconstruiesc grădinițe, amenajez parcuri. Dar ce faceți voi? Nimic”, a adăugat acesta.

Prin urmare, Șor le-a dat celor doi lideri trei zile la dispoziția ca să-și ceară scuze „de la bătrânelele simple pe care sălbaticii lor le-au insultat”. „De asemenea, cer să încetați presiunile zilnice asupra judecătorilor. În caz contrar, vă promit mitinguri absolut neașteptate pentru voi și foarte neplăcute. Și atunci o să fiți nevoiți să vă cereți scuze”, a mai spus acesta.

Primarul de Orhei a ținut să comenteze și hrișca cu carne pe care o împărțea la protestul său. „Eu, în comparație cu voi, nu sunt dobitoc, eu sunt om și cred că dacă oamenii au fost câteva ore în drum, ca organizator, trebuie să-i hrănesc, să le dau apă. Cât de mult ați glumi la acest subiect, eu am avut, am și o să am grijă de oamenii mei”, a adăugat Șor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!