Potrivit scrisorii, semnată cu data de 26 august, declarațiile apărute în materialul realizat de AGORA, în care Viorel Prisacari este acuzat de hărțuire sexuală și abuz de mai mulți angajați de la Catedră, sunt „false, mincinoase și denigratoare”. Acestea i-ar fi lezat onoarea, demnitatea și reputația, mai notează profesorul.

Prin urmare, Prisacari solicită ca Aliona Nastas să dezmintă informația apărută, dar și să-i achite un prejudiciu moral de un milion de lei. „Banii ar urma să fie utilizați în favoarea gimnaziului din satul Goșpar, raionul Edineț”, se precizează în scrisoare.

Contactat de AGORA, președintele Comisiei de Etică a USMF, Victor Pântea, ne-a spus că membrii Comisiei așa și nu s-au întrunit într-o ședință pentru a discuta subiectul. „Aliona Nastas abia astăzi a revenit din concediu și urmează să stabilim. Cel mai probabil, va fi joi sau vineri”, a declarat acesta.

Vedeți și: VIDEO. Experți, despre hărțuirea sexuală. „Dacă femeile vor avea curajul să vorbească, societatea își va schimba atitudinea”

Pe 8 august, AGORA a scris despre cazul a doi asistenți universitari care și-au acuzat șeful de la catedră de hărțuire sexuală, iar alți angajați s-au plâns de abuz. Profesorul a negat toate acuzațiile, iar rectorul a spus că nu crede în cele relatate de subalterni, menționând că o decizie în acest sens va fi luată de Comisia de Etică.

Vedeți și: Cum comentează Ministerul Sănătății acuzațiile de hărțuire sexuală de la USMF

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!