Potrivit sursei citate, ieri a expirat termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul concursului comercial pentru privatizarea Î.S. Compania Aeriană „Air Moldova” și, potrivit șefei Direcţiei Privatizare a Agenției Proprietății Publice (APP) Alina Boțoc, un singur investitor și-a manifestat interesul de a prelua compania. 

Citește și: De ce „Air Moldova” se vinde cu doar 48 de milioane de lei? Explicația Agenției Proprietăți Publice

În luna iulie, compania de stat „Air Moldova” a fost expusă pentru privatizare pentru prima dată, la un preț de puțin peste 48 de milioane de lei. Agenția Proprietăți Publice a precizat că în afară de cele 48 de milioane de lei, investitorul va fi obligat să achite toate datoriile companiei, care, în prezent, se ridică la 1,2 miliarde de lei.

În present, la balanța întreprinderii sunt trei aeronave, iar la cont extrabilanțier, în leasing operațional, patru aeronave. Potrivit datelor prezentate de APP, compania aeriană are aproape 550 de angajați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!