Întrebat de ce președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, așa și nu ne-a vizitat încă țara, după cum anunțase anterior, Igor Dodon a spus că vizita ar urma să aibă loc cel târziu în luna octombrie. „Agenda domnului Erdogan nu noi o formăm. Către Ziua Independenței toate lucrările capitale au fost realizate. Am solicitat să ne ajute și cu mobila partea turcă, ca să nu cheltuim bani de la buget. Cred că în câteva săptămâni va fi gata. În septembrie, cel târziu octombrie, domnul Erdogan va veni”, a declarat șeful statului.

Cât ține de gardul care din jurul Președinției, Igor Dodon a spus că acesta a fost instalat la inițiativa ex-președintelui Vladimir Voronin. „Gardul a fost instalat încă în 2009. Noi doar l-am vopsit”, a explicat Dodon.

De îndată ce clădirea va fi gata, echipa președintelui ar urma să se mute la casă nouă. Iar la fiecare două săptămâni, doritorii vor avea posibilitatea să vină în excursie la Președinție, a mai spus Dodon.

Lucrările de reconstrucție a clădirii Președinției sunt efectuate de către o companie de construcții din Turcia, Agenției Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA) fiind responsabilă pentru implementarea proiectului. Potrivit lui Igor Dodon, reconstrucția edificiului a fost posibilă în urma unei înțelegeri cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit reprezentanților TIKA, valoarea proiectului este de cel puțin șapte milioane de euro și reprezintă un ajutor pentru care Turcia nu cere nimic în schimb. Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că Republica Moldova nu cheltuie niciun ban din bugetul de stat pentru lucrările de reparație.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!