„Suntem stupefiați de reținerea în stil stalinist a mai multor angajați ai liceului „Orizont”. Dodon și Plahotniuc au pus la cale reținerea abuzivă și brutală a 6 cetățeni turci, angajați ai liceul Moldo-Turc Orizont, printre care și un copil. Acest lucru are loc în condițiile în care președintele autoritar al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, continuă persecuția adversarilor săi politici în toată lumea. Este inadmisibil că statul Republica Moldova a decis, în schimbul banilor pentru reconstrucția clădirii președintelui, să calce în picioare drepturile omului și libertatea individuală. Este încă o dovadă a colapsului statului de drept în Republica Moldova și a regimului autoritar, anti-european creat de Plahotniuc și Dodon. Cerem eliberarea necondiționată a persoanelor reținute abuziv. Totodată, solicităm implicarea instituțiilor internaționale și a ambasadelor acreditate în acest caz”, a venit PAS cu o reacție.

Precizăm că șase persoane de origină turcă au fost reținute astăzi de Serviciul de Informare și Securitate. Ar fi vorba de directorul liceului „Orizont” și alte cinci persoane, printre care un copil. Informația a fost semnalată de Amnesty International Moldova. În același timp, SIS suține că e vorba de acțiuni pe linia „prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!