Potrivit lui Bariș, șase angajați ai liceului Orizont, printre care un profesor de limbă turcă, directorul filialei din Ceadîr Lunga, PR manager și un contabil, au fost duși astăzi într-o direcție necunoscută de către angajații SIS.  

„Ne-au spus că îi vor elibera imediat după ce le vor verifica actele”, a declarat Bariș pentru TV8. El a precizat că nu știe ce se va întâmpla de acum înainte cu cei reținuți.

„Dacă îi vor duce în Turcia, Doamne ferește, acolo ei pot fi torturați și chinuiți”, a spus Bariș.

Potrivit acestuia, expulzarea persoanelor menționate din Moldova reprezintă un ordin venit de la președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a inițiat persecuții împotriva susținătorilor clericului Fethullah Gulen în toată lumea. Erdogan îl acuză pe Gulen și suporterii lui de tentativă de lovitură de stat din 2016. 

De menționat că președintele turc l-a invitat pe omologul său moldovean la ceremonia de inaugurare de la Istanbul, iar clădirea Președinției de la Chișinău a fost reparată cu susținerea financiară a statului turc

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!